Ontdek de wereld van het vilten. Wol verwerkt tot ruige kleden, tassen, plaids en bekleding. Of in combinatie met doorzichtige zijde/katoen tot kleurige sjaals en andere decoratieve textiel. In mijn eigen atelier op Wieringen geef ik workshops. In een halve dag heb je de basistechnieken van vilten onder knie en verras je jezelf met bv. een mooie sjaal of kussenovertrek. Meld je aan voor een van de workshops. Of organiseer een vriendinnenparty of kinderfeestje.

maandag 10 juli 2017

Experimenteren met viltmaterialen


                                

VILTEXPERIMENT:
ZONDAG 23 JULI 'S OCHTENDS,  tijdens de Taandag bij Museum Jan Lont.

We gaan experimenteren met allerlei materialen zoals de merino lontwol, vlieswol van het bergschaap, wollen draden, zijde, kaasdoek, moerbeizijde etc.
We werken met water en zeep en door wrijving, rollen en gooien, wordt het een stevig viltwerkstuk, dat je op eigen creatieve wijze verwerken kan tot een broche, e-reader hoesje etc. Je ontdekt in deze korte workshop het effect van het viltproces op verschillende stoffen: er ontstaan nieuwe structuren en kleuren.

Datum, tijdstip, plaats van de Workshop:
Zondag 23 juli van 11.00 uur tot 12.30 uur bij Museum Jan Lont.
Kosten: €10,00 voor de workshop en €4,00 entreekosten voor de Taandag van Museum Jan Lont (vrienden van het museum betalen geen entree).
Graag aanmelden bij Siske Montsma, info@viltenopwieringen.nl of telefonisch 06 55337076.