Ontdek de wereld van het vilten. Wol verwerkt tot ruige kleden, tassen, plaids en bekleding. Of in combinatie met doorzichtige zijde/katoen tot kleurige sjaals en andere decoratieve textiel. In mijn eigen atelier op Wieringen geef ik workshops. In een halve dag heb je de basistechnieken van vilten onder knie en verras je jezelf met bv. een mooie sjaal of kussenovertrek. Meld je aan voor een van de workshops. Of organiseer een vriendinnenparty of kinderfeestje.

woensdag 14 mei 2014

Ierse stapelmuurtjes van vilt.




In het atelier van  Vilten op Wieringen kun je ook terecht als je zelf een project wilt uitwerken. Dit heeft Marijke van Wijk gedaan. Zij deed in januari een keer een workshop bij Vilten op Wieringen en bracht toen haar idee mee van de 'Ierse stapelmuurtjes'. Deze muurtjes zijn typisch iets van Ierland, maar verdwijnen zo langzamerhand doordat ze slecht onderhouden worden, door verkoop van land etc.
Marijke vindt deze muurtjes prachtig en karakteristiek voor Ierland. Zij werd er zo door geinspireerd dat ze het uittekende en schilderde en vervolgens ging vilten. Na deze 'proeflap' heeft ze een aantal van haar vriendinnen gevraagd om mee te werken aan een grotere 'muur van Ierse stapelstenen'.
Inmiddels heeft Marijke met haar team al twee 'muurtjes' gemaakt in het atelier bij Vilten op Wieringen en ze wil in juni de derde gaan maken.
In de zomer neemt ze de kleden mee om ze in een Ierse Galerie te exposeren.
Hierboven een impressie.