Ontdek de wereld van het vilten. Wol verwerkt tot ruige kleden, tassen, plaids en bekleding. Of in combinatie met doorzichtige zijde/katoen tot kleurige sjaals en andere decoratieve textiel. In mijn eigen atelier op Wieringen geef ik workshops. In een halve dag heb je de basistechnieken van vilten onder knie en verras je jezelf met bv. een mooie sjaal of kussenovertrek. Meld je aan voor een van de workshops. Of organiseer een vriendinnenparty of kinderfeestje.

donderdag 1 mei 2014

Textiel Lab dagen bij Vilten op Wieringen: 'PROJECT TAS'

Het 'tassenproject' is begonnen. Uitgangspunt is de eenvoudige katoenen, linnen tas met of zonder opdruk die je vroeger, en nu ook nog wel, kreeg bij het actievoeren, groenwinkels, natuurorganisaties etc.
Deze tassen zijn het uitgangspunt voor de Textiel Lab dagen bij Vilten op Wieringen in 2014.
Het gaat erom deze tassen (oude of nieuwe) van een nieuwe 'image' te voorzien. Dat kan met haken, breiend, vilten, plakken, verven, weven, quilten, borduren etc.
Inmiddels is een groep drie maal bijeengeweest (frequentie van deze groep 1 maal per maand) en de eerste tassen zijn klaar! Zie hieronder een aantal resultaten!
Het doel van de bijeenkomsten is textiele technieken uit te wisselen, elkaar te inspireren, samen werken aan 1 project namelijk tassen voorzien van nieuw en oud textiel.  In 2015 zal dan een expositie georganiseerd worden in de tuin bij Vilten op Wieringen.

Wil je ook meedoen aan deze Textiel Lab dagen? Kijk ook op het blog-archief van februari (info aangepast!). Vragen? Bel mij, Siske Montsma, tel. 06 55337076 of via info@viltenopwieringen.nl

Cirkel, gehaakt met heel fijn garen. Annelien

Rozensjabloon en Chinese letters, textielverf. Rachel

Gevilte vogel op tak. Nel

Sjabloon schaapje, wol prikken. Siske

Mensen in bos, gelijmd. Marie Jose

Sjabloon van haan, textielverf. Rachel