Ontdek de wereld van het vilten. Wol verwerkt tot ruige kleden, tassen, plaids en bekleding. Of in combinatie met doorzichtige zijde/katoen tot kleurige sjaals en andere decoratieve textiel. In mijn eigen atelier op Wieringen geef ik workshops. In een halve dag heb je de basistechnieken van vilten onder knie en verras je jezelf met bv. een mooie sjaal of kussenovertrek. Meld je aan voor een van de workshops. Of organiseer een vriendinnenparty of kinderfeestje.

donderdag 28 augustus 2014

Vele handen maken het viltwerk licht.

Uit de berichten over de Ierse stapelmuurtjes in vilt, heb je kunnen lezen dat er vele handen bezig waren met het viltproces.
Degenen die al eens gevilt hebben, weten dat het rollen ofwel 'vollen' een langdurig en zwaar werkje kan zijn. Sommigen vinden het heerlijk en gooien hun hele ziel en zaligheid erin.
In een filmpje van youtube (ik zal het weer eens proberen op te zoeken) zingen de vrouwen erbij, als ze een groot kleed gaan vollen. Nou, dat gebeurde hier bij Vilten op Wieringen ook: natuurlijk een Wieringse (is ze dat eigenlijk wel, want ze woont hier al wel lang), want ja, de vissersmannen en -vrouwen zingen ook, en tijdens het zingen gaat het rollen makkelijker, je vindt een ritme, en de tijd gaat sneller voorbij. Voordeel van een groep is ook: je kunt even afwisselen, pauze houden en met vereende krachten is het 'zware' deel van het vilten goed te doen.
En het resultaat is prachtig.

Zelf heb ik met Vilten op Wieringen vorig jaar bij de Dijkgatshoeve een wandkleed gevilt met een groep bewoners, familieleden, vrijwilligers en medewerkers.
Eind september ga ik dat weer doen, in het kader van het Michaelsfeest bij de Dijkgatshoeve.

Wil je ook eens gezamenlijk een kleed maken en deze bijvoorbeeld geven aan een jarige, of aan de bruid voor haar 'uitzet', of een afscheid op het werk, of als kado aan jezelf? Verzamel een aantal mensen om je heen, die dit samen met je willen doen.
Vraag meer informatie over de mogelijkheden hiervoor bij Vilten op Wieringen, Siske Montsma tel 06 55337076 of email info@viltenopwieringen.nl

Hieronder een paar impressies van 'viltende handen'.