Ontdek de wereld van het vilten. Wol verwerkt tot ruige kleden, tassen, plaids en bekleding. Of in combinatie met doorzichtige zijde/katoen tot kleurige sjaals en andere decoratieve textiel. In mijn eigen atelier op Wieringen geef ik workshops. In een halve dag heb je de basistechnieken van vilten onder knie en verras je jezelf met bv. een mooie sjaal of kussenovertrek. Meld je aan voor een van de workshops. Of organiseer een vriendinnenparty of kinderfeestje.

dinsdag 26 augustus 2014

GEZOCHT: TASSENMAKERS!!!! BIJ VILTEN OP WIERINGEN!

Het project 'tassen maken' of 'Tas Lab' of 'pimp je tas' of 'actie anti-plastic' of 'recycle-tassen LAB':
ik kan maar niet kiezen voor 1 benaming!

Het komt op het volgende neer:
In het Atelier Vilten op Wieringen worden tassen verfraaid, middels allerlei verschillende technieken en dat gaat heel ver: stof borduren, schelpen naaien, haken, stempelen, schilderen, vilten, macrame etc., combinaties van technieken en ja, zelfs houten tassen! Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt hier nu, of gaat hier nog gemaakt worden.
Een groep van 8 vrouwen is er al zeer fanatiek mee bezig vanaf januari dit jaar. Er wordt door een aantal thuis aan gewerkt en elke maand komt de groep bijeen in het Atelier van Vilten op Wieringen. Een hele wand kan ik al vullen, een waslijn  drie-dubbel ook al bijna.

De bedoeling is om ze volgend jaar juni bij de Tuinenronde op Wieringen te exposeren op het erf van Noorderlaan 4 en 6 in Hippolytushoef.

Dit is dan ook een uitnodiging aan een ieder die graag bezig is met een textiele werkvorm of andere ambacht die ook in dit project past.
Het uitgangspunt is de vorm van een simpel katoenen tasje, gebruikt of niet gebruikt. Ik heb er net zo'n dertig gekregen van mijn zwager, die al tig jaren actief bezig is in de biologische landbouw-advieswereld en op elk uitje of conferentie wel een katoen tas krijgt die vervolgens op de zolder van zijn 'boeren'bewoning belandde. Ik wil ze graag hergebruiken en een plaats geven op de expositie.

DUS: GEEF JE OP VOOR EEN NIEUWE AKTIEGROEP  'PIMP JE TAS':
- datum woensdag 10 september 2014;
- tijd van 10.00 uur tot 15.00 uur;
- activiteit: een eenvoudige stoffen tas versieren op een manier, met een techniek die jou aanspreekt
- kosten: 10 euro per dag; voor koffie en thee wordt gezorgd, zelf een broodje meenemen; '
- materiaal: 'oude' tassen gratis te verkrijgen, nieuwe tassen €1,35; er staan hier allerlei (rest- en gekregen) materialen die je kunt gebruiken. Nieuwe (vilt)materialen kun je eventueel kopen. En neem je eigen 'mand' met materialen en gereedschappen  mee die je wilt gebruiken of wilt delen.
- doel: zoveel mogelijk tassen 'pimpen' met een techniek die je beheerst of een techniek die je leert van anderen; zo wordt je ook geinspireerd door anderen.
- resultaat: 100 en meer tassen op een expositie (over de vorm wordt al gebrainstormd) op de Noorderlaan 4 en 6 in de zomer van 2015.

N.B. Je kunt 1 keer meedoen of je daarna voor meerdere dagen opgeven; je kunt er ook thuis aan werken, is natuurlijk niet verplicht.
N.B. 2 Voor diegenen die te ver weg wonen, of niet kunnen komen: je kunt ook een tas bestellen (of je hebt er zelf nog een) en dan werk je er thuis aan!
N.B. 3 Stuur deze informatie door naar anderen die mogelijk belangstelling hebben!

Bel voor meer informatie met mij op tel 06 55337076 of mail met info@viltenopwieringen.nl
Kijk ook op deze blog bij berichten voor meer foto's bij het onderwerp Textiellab dagen
Zie ook foto's hieronder.

Hartelijke groet en graag tot ziens op een TassenLAB dag  of bij een Viltworkshop!
Siske Montsma
Gevilt, op jute met wollen draden; Siske

Schelpen, genaaid op tas; Annelien

 

Gevilt op tas, met zijdevezels; Siske
Gebruikte tas, aangevuld met lapjes; Maaike