Ontdek de wereld van het vilten. Wol verwerkt tot ruige kleden, tassen, plaids en bekleding. Of in combinatie met doorzichtige zijde/katoen tot kleurige sjaals en andere decoratieve textiel. In mijn eigen atelier op Wieringen geef ik workshops. In een halve dag heb je de basistechnieken van vilten onder knie en verras je jezelf met bv. een mooie sjaal of kussenovertrek. Meld je aan voor een van de workshops. Of organiseer een vriendinnenparty of kinderfeestje.

zondag 10 mei 2015

Zondag 7 juni WORKSHOP VACHTVILTEN bij Museum Jan Lont

Op 7 juni 2015 organiseert Museum Jan Lont een Wieringer Woldag.
Er worden schapen geschoren, wol gesponnen met spinnewiel en spintol etc. Er wordt wol doorgepit, u kunt wolvet kopen, etc.
Vilten op Wieringen verzorgt op die dag in de ochtend een Workshop Vachtvilten.

Informatie over de Workshop Vachtvilten.
Het vilten is een oude ambacht die al eeuwenlang bestaat. Bij viltproces wordt gebruik gemaakt van wol, water, zeep en wrijving. Door de wol nat te maken, gaan de schubben openstaan; door druk en wrijving grijpt de wol in elkaar en raakt vervilt.
Met vachtvilten wordt bedoeld dat er rechtstreeks met de vacht wordt gewerkt: op de scheerkant van de vacht wordt vlieswol gelegd en de hele vacht (of een gedeelte daarvan) wordt dan gevilt. Op deze manier kun je een vachtkleed maken voor op de grond of voor in een luie stoel, maar je kunt ook een deel van de vacht gebruiken om een krukje mee te bekleden, een kussen te maken, of een klein kleedje voor op de bank of aan de muur.
In deze (ochtend)workshop gaan we een deel van de vacht gebruiken.
Er zijn verschillende soorten vachten aanwezig: wol van het Kempisch Heideschaap, wol van het Ouessantschaapje, en mogelijk wol van het Drents Heideschaap en Zwartbles: dit hangt af van de weersomstandigheden in de laatste helft van mei, het moet warm genoeg zijn om de schapen te scheren. Er is in ieder geval genoeg wol om te vilten!

Aanvang workshop: 10.00 uur
Einde workshop: 12.30 uur
Kosten: € 35,00 dit is inclusief alle materiaal en koffie met koek.
Waar: Museum Jan Lont,  Stroerweg .., Stroe, Wieringen

Wilt u zich opgeven voor de workshop of heeft u nog vragen, bel of mail met
Siske Montsma
tel 06 55337076
info@viltenopwieringen.nl
Kijk ook op de website van www.museumjanlont.nl  voor meer informatie over deze Woldag.